5 Gouden Tips Voor de Goedkoopste Hypotheek In Nederland!

5 Gouden Tips Voor de Goedkoopste Hypotheek In Nederland!

Wie droomt er niet van een eigen woning te bezitten. Maar dit is misschien wel de duurste aankoop van je leven. En zoals bijna iedereen, moet je hiervoor een hypotheek aangaan. Dus waar moeten we nu juist op letten bij het afsluiten van een hypotheek? Wij hebben de 5 belangrijkste tips verzameld om hoge kosten te vermijden!

Tip 1: Eigen middelen inzetten

Eigen middelen kunnen een enorme invloed hebben op je netto maandlasten. Je kan deze gebruiken voor het verlagen van het hypotheekbedrag of om de kosten die erbij komen bij het afsluiten van een hypotheek te voldoen. Want hoe hoger de overwaarde van uw woning, des te minder risico de bank loopt en dus des te goedkoper u hypotheek.

Tip 2: De hypotheek vergelijking

Een hypotheek bestaat uit 2 delen. Deel 1 is de rente en deel 2 de aflossing. Een lage rente is geen garantie voor de laagste netto maandlasten. Hiervoor moet je naar meerdere factoren kijken zoals de looptijd van de hypotheek en de bijhorende voorwaarden. Hiervoor kan altijd een hypotheekvergelijking aangevraagd worden.

Tip 3: De starterslening

Koop je voor het eerst dan kom je mogelijk in aanmerking voor een starterslening. Deze is de eerste 3 jaar vrij van hypotheekrente en aflossing.

Tip 4: Offertes vergelijken

Vergelijk altijd zoveel mogelijk offertes. Want deze kunnen zeer sterk verschillen. Hiervoor kan altijd beroep gedaan worden op een hypotheekadviseur. Hou er wel rekening mee dat deze niet allemaal met veel geldverstrekkers samen werken en dus mogelijk minder offertes kunnen aanbieden.

Tip 5: De goedkoopste is niet altijd de beste

Aan de goedkoopste hypotheek kunnen zeer ongunstige voorwaarden verbonden zijn. Waardoor het voor jouw op het einde van de rit nog steeds duurder uitkomt. Dit alles kan ook geraadpleegd worden in de offertes die je aanvraagt.

Met deze bovenstaande tips ben je zeker instaat om de voordeligste hypotheek te vinden en met de beste voorwaarden.