Kredietbank

Een kredietbank wordt in de volksmond ook een volkskredietbank, stadsbank van lening of stadsbank genoemd. De kredietbank verstrekt leningen maar niet aan iedereen. Het is meestal een sociale bank die op initiatief van één of meerdere gemeentes is opgericht.

Wat doet een kredietbank?
De kredietbank verstrekt leningen aan mensen die geen geld kunnen lenen bij een commerciële kredietvertrekker. Meestal voldoet men niet aan de voorwaarden die deze kredietverstrekkers eisen van de klanten. Als u bij de bank of tussenpersoon geen lening kunt krijgen dan kan dit mogelijk wel bij een kredietbank.

Welke leningen kan ik krijgen?
U kunt bij een kredietbank in aanmerking komen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Er zijn echter wel aanvullende voorwaarden. Deze voorwaarden verschillen per kredietbank. Vraag het exact na bij een kredietbank bij u in de buurt welke voorwaarden gelden voor het aanvragen van een lening. Als u in de schuldproblemen zit kan de kredietbank dit ook samen met u en andere schuldhulpverlening instellingen proberen op te lossen.

Hulp bij financiële problemen
Hebt u financiële problemen waarbij u geen oplossing kunt vinden? De kredietbank kan u helpen met de problemen. De adviseur van de kredietbank helpt u om uw inkomsten en uitgaven op orde te krijgen. Zo leert u zelf verantwoordelijk om te gaan met uw inkomsten. De kredietbank is niet uit op winst. U bent hierdoor altijd verzekerd van een eerlijk advies.