Persoonlijke lening afsluiten 

Bent u op zoek naar een persoonlijke lening die kwalitatief goed is? Wij helpen u graag bij het vinden van een passende lening. Als u geld wilt lenen, bedenk dan eerst hoeveel u precies wilt lenen. Wij gaan er in het voorbeeld van uit dat u 12.500 euro aan spaargeld heeft. Stel dat u uw woning wilt verbouwing en u heeft daar 22.500 euro voor nodig, dan zult u 10.000 euro moeten lenen. Er zijn natuurlijk tientallen geldverstrekkers die staan te popelen om hun product te verkopen. Hoe kunt u achterhalen wat de beste geldverstrekker is?

Persoonlijke lening Vergelijken

Het achterhalen van de beste en goedkoopste geldverstrekker is gelukkig geen hogere wiskunde. U kunt gebruik maken van ongecompliceerde vergelijkingssites. Deze sites zijn opgezet voor de “gewone internetgebruiker” en zijn erg makkelijk in gebruik.
Laten we eens kijken naar de werking van dergelijke websites, wat moet u ervoor doen? Als u op een vergelijkingssite terecht komt moet u een aantal persoonlijke gegevens opgeven. Denk hierbij aan uw geboortedatum, uw woonsituatie en het inkomen. Na deze gegevens wordt er ook nog gevraagd hoeveel geld u wilt lenen en hoelang u over de aflossing wilt doen. Zodra u deze gegevens heeft ingevuld kan het vergelijken gaan beginnen. Door op de knop “vergelijken” of “vergelijk direct” te klikken zal het vergelijkingssysteem de vergelijking opstarten. Binnen enkele seconden krijgt u te zien welke geldverstrekker aanbevolen wordt. Een hele bekende vergelijkingssite is Independer.nl, zij werken met een zogenaamde top 3 van de beste geldverstrekkers. Zo ziet u in één oogopslag welke geldverstrekkers als beste bij u passen.

Klantcijfer

Een geldverstrekker die een goedkope lening aanbiedt is natuurlijk erg gunstig, maar vergeet niet om te kijken naar het klantcijfer. Dit zijn cijfers die klanten aan de geldverstrekker hebben gegeven. Een geldverstrekker met veel hoge cijfers en een scherpe prijs is betrouwbaar te noemen. Ziet u echter als klantcijfer een 3 of een 4 dan moeten de alarmbellen afgaan. Wij raden u af om met een geldverstrekker in zee te gaan die dit soort klantcijfers heeft.