Uw BKR Registratie Verwijderen

Om uw BKR registratie te verwijderen heb je verschillende manieren om dit te doen:

  • Het zelf verwijderen:

Dit scenario is volledig gratis, maar kost je wel veel tijd en energie. Je zal dan alle instanties waar je schulden open hebt staan moeten afgaan en ze om een schriftelijk uittreksel van jouw gegevens uit hun systeem vragen.

Nu je al deze gegevens bezit kun je beginnen met alle incorrecte gegevens bij kredietverstrekkers te laten verwijderen. Dit doe je door een brief te sturen naar iedere individuele instantie. Daarna is het enige dat je nog hoeft te doen, het aflossen van de bestaande schulden.

Dit kan bijvoorbeeld met een sociale lening. Dat wil dus zeggen dat je een nieuwe lening aangaat bij een 1 enkele geldverstrekker, waarmee je dan alle verspreide schulden kan afbetalen. De rente op deze nieuwe grote lening kan zelfs nog in je eigen voordeel zijn.

  • Geschillencommissie BKR inschakelen:

Ben je ervan overtuigd dat jouw registratie niet juist is en hebben de verstuurde brieven niets opgeleverd? Dan kun je (binnen twee maanden!) na afwijzing hulp van de Geschillencommissie BKR krijgen. Deze onafhankelijke groep specialisten zullen jouw verzoek tot verwijdering nogmaals onder de loep nemen tegen een eenmalige vergoeding van 50 euro.

  • Onafhankelijke deskundig bedrijf inhuren:

Is jouw BKR registratie zo omvangrijk en zie je door de bomen het bos niet meer? Moet je waarschijnlijk je schulden afkopen of ben je gewoon niet in staat om hier actie op te ondernemen? Dan zijn er onafhankelijke bedrijven die je kunnen helpen. Uiteraard worden hiervoor kosten in rekening gebracht.

Het is hiervoor misschien wel interessant voor jouw om eerst een verkennend gesprek met deze bedrijven te voeren waarbij je dan de mogelijkheid hebt om een offerte of prognose van de totale kosten te vragen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je door deze extra kosten verder in de schulden belandt.