Woning verduurzamen met energiebesparingskrediet

Een energiezuinig huis brengt vele voordelen met zich mee. Uw huis is comfortabel warm en u bespaart op uw energieverbruik. Bovendien stijgt de waarde van uw woning. Het verduurzamen van uw huis vraagt wel een flinke investering. Gelukkig wil de overheid dit graag stimuleren. Met een energiebesparingskrediet wordt het financieren van duurzame maatregelen voor uw woning eenvoudiger gemaakt.

Stimulans van de overheid

Een HR-ketel is zeer energiezuinig. HR++ glas ook. Wat denkt u van dakisolatie? Helaas vergen deze energiebesparende maatregelen een flinke investering. En wie een eigen huis heeft, moet de kosten hiervoor zelf betalen. Om huizenbezitters toch te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken, stelt de overheid vele subsidies en aantrekkelijke leningen beschikbaar. Een daarvan is het energiebesparingskrediet.

Lenen tegen een laag rentepercentage

Het energiebesparingskrediet is een lening voor energiebesparende maatregelen aan uw woning. Het minimale leenbedrag is 2.500 euro en het maximale leenbedrag is 25.000 euro. Tegen een aantrekkelijk vast laag rentepercentage financiert u zo eenvoudiger uw verbouwing. Afhankelijk van de soort lening betaalt u het geleende bedrag in zeven tot tien jaar terug.

Hoe duurzaam is uw woning?

Het energielabel toont de duurzaamheid van een woning aan. Een groene kleur met het label A++ staat voor zeer energiezuinig en een rode kleur met het label G staat voor zeer onzuinig. Naast het label ontvangt u een rapport met aanbevelingen om uw woning nog energiezuiniger te maken. Het label is tien jaar geldig. Heeft u in de tussentijd een verbouwing uitgevoerd, vergeet dan niet een nieuw energielabel op te vragen. Dit kan een positieve bijdrage leveren aan de verkoop van uw woning.